Leese's Place

The Lion Goes From Leese To Leese.

Inspirerad för en livstid

Studiebesök 
Jag pluggar just nu till arkitekt, vilket är en väldigt rolig utbildning. Många i min klass i nian sa när vi skulle börja gymnasiet att dom inte orkade plugga mer och därför skulle välja att plugga något som dom brann för i tre år, en tjej valde att gå frisör, en annan valde att plugga konditori, en kille valde att gå fordon osv. Men det gjorde inte jag. Jag var inte speciellt skoltrött efter nian så jag valde att gå teknik. Ett val jag den lite halvt ångrade att jag gjorde... För helt ärligt är jag inte direkt en plugghäst alls, jag var inte speciellt intresserad av skolan heller. Men jag överlevde hur som helst de tre åren som gymnasiet krävde. Efter studenten åkte jag och en kompis på en weekend till Gdansk. Under den redan insåg jag vad jag ville göra!

I Gdansk har dom helt otrolig arkitektur! Jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Det finns inga skyskrapor och sånt så om man fascineras av sån typ av arkitektur borde man åka någon annanstans. Alla husen i den gamla delen av stan var unika, noga planerade fasader med vackra detaljer. Jag blev så otroligt inspirerad av detta, så jag bestämde mig för att plugga vidare för att bli arkitekt.

Nu står jag här ett år senare och pluggar just nu en kurs om planlösning för kontorslokaler och idag har jag varit på studiebesök på olika kontor bland annat hos smarter marketing i alvik! Dom hade ett väldigt fint kontor faktiskt, det var mycket öppen yta vilket jag gillar. I korridoren mellan entrén och köket var det fyra avskilda kontor och ett mycket fint konferensrum. Det fanns även två andra konferensrum ett mellan stort och ett väldigt litet. Det tyckte jag om och är något jag kommer ta med mig från dagen, att det går bra att blanda stora och små rum!